Ingredienser

  • Hos Paul Mitchell består vores hårprodukter af naturlig vandopløselige ingredienser, med fokus på naturens egen styrke, friskhed og skønhed.
  • Ingen af vores produkter indeholder parfume, i stedet anvender vi naturlige planteolier, hvilket giver næringsrige, miljøvenlige og velduftende produkter.
  • Paul Mitchell skabte sin egen produktserie ud fra ønsket om at den skulle være naturlig. Visionen var! - At være nænsom mod natur, miljø, og samtidig tilfredsstille kræsne frisører og deres kunder.
  • Paul Mitchell søger konstant efter naturlige og bæredygtige ingredienser, alt lige fra etablering af vores egen solenergidrevet Awapuhi farm på Hawaii, til den vildhøstet Marulaoile fra Afrika.
  • Vores produktudvikling starter i vores State-Of-The-Art Product Innovation Center (PIC) i Santa Clarita, Californien. Det er her vores produkter undersøges, formuleres og testes ”på mennesker”. Fra vision til koncept, færdiggøres processen af kemikere sammen med frisører.

Hvad har fugt med "vild ingefærrod" at gøre? Hvorfor kan en solsikke få hårfarven til at holde længere? Læs mere her!

Er kosmetiske produkter skadelige? Forbrugernes sikkerhed - se mere her!

  • Det er vigtigt at bemærke, at ingredienser kan have forskellige virkninger på forskellige mennesker. Har du eksempelvis følsom hud eller allergier, anbefales det altid at udføre en patch-test.
  • Patch-test: Vælg et område på din hud, f.eks. indersiden af underarmen. Påfør en lille mængde af produktet på det valgte område. Lad produktet sidde på huden i 24 timer. Tegn på en allergisk reaktion kan omfatte rødme, kløe, hævelse eller udslæt.

Amaranth ekstrakt
Amaranth er en plante, der tilhører Amaranthus-familien. Amaranth ekstrakt indeholder protein og aminosyrer, der kan bidrage til at styrke håret og reducere brud. Det kan være gavnligt for skadet eller svækket hår og hjælpe med at forbedre dets modstandsdygtighed.

Argon Olie
Arganolie er rig på essentielle fedtsyrer, antioxidanter og vitamin E, der hjælper med at fugte og nære håret. Det kan gøre håret blødere, mere glansfuldt og lettere at style.

Alger, Søgræs, plankton
Alger er rige på en bred vifte af næringsstoffer, herunder vitaminer, mineraler og antioxidanter, der kan hjælpe med at fugte, beskytte og forbedre huden og hårets sundhed. Algae Extract kan også hjælpe med at forbedre hårets glans og styrke og reducere skader forårsaget af miljømæssige faktorer og stylingprodukter.

Aloe vera
Vidundermidlet mod problemer med tør hud og tørt hår. Det indholdsrige udtræk fra planten er et overflødighedshorn af værdifulde vitaminer og mineraler. Aloe vera binder og lagrer fugten i håret. Håret bliver glansfuldt og levende.

Anika (Arnica montana)
Arnica montana er en plante, der tilhører solsikkefamilien. Har anti-inflammatoriske egenskaber, der kan berolige og lindre irriteret eller følsom hårbund. Er med til at stimulere blodcirkulationen i hårbunden, hvilket kan hjælpe med at fremme hårvækst og styrke hårrødderne. 

Ascophyllum Nodosum Extract
Naturligt ekstrakt udvundet af tang. Det er rigt på mineraler, jod, selen, zink og kobber, vitaminer og aminosyrer. Forbedre hårets styrke og elasticitet. 

Bambus (Bambusa Arundinacea)
Bambusa Arundinacea Leaf Extract er en naturlig kilde til fugtighed og pleje. Det er udvundet fra bladene på bambusplanten. Fugtighedsgivende og beroligende egenskaber. Kan hjælpe med at opretholde en sund og naturlig balance af fugt i håret.

Behentrimonium Chloride
Afledt af frøene fra "Brassica rapa olifera" - raps eller rapsfrø. Naturligt alternativ til silikoner. Skaber en blødgørende effekt.

Bisamino PEG/PGG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone/Algae/Aloe Barbadebsis Leaf/Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower/Simmondsia Chinensis (Jojoba)/Rosmarinus Officinals (Rosemary)/PEG-12 Dimethicone
En særlig Paul Mitchell blanding af alger, aloe, jojoba og rosmarin. Tilfører håret glans.

Bisamino PEG/PGG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone/Anthemis Nobilis (Chamomile)/Achilla Millefolium (Yarrow)/Arctium Lappa (Burdock) Root/Ulmus Fluva (Slippery Elm) Bark/Prunus Serotina (Wild Cherry) Bark/PEG-12 Dimethicon
Blanding af kamillie, røllike, burre, rødelm og vilde kirsebær. Højt indhold af kulhydrater, der styrker og øger fleksibiliteten. Giver glans.

Bisamino PEG/PGG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone/Populus Nigra Bark/Leaf/Prunus Serotina (Wild Cherry) Bark/PEG-12 Dimethicone
En særlig blanding af poppelbark, gulerod, katost, salvie og vilde kirsebær. Rig på lipider. Tilfører glans. 

Bisamino PEG/PGG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone/Symphytum Officiale (Comfrey)/Plantago Major (Platain) Leaf Extract/PEG-12 Dimethicone/Tyrosine/Leucine/Cysteine/Glycine/Triticum Vulgare Protin (Wheat) Germ Potein
Blanding af essentielle aminosyrer. Hjælper til at beskytte og styrke et belastet hår.

Bisamino PEG/PGG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone/Urtica Dioica Nettle) Nasturtium Officinale Leaf Equistetum Arvense (Horsetail)/Carbenia Benedicata (Blessed Thistle)/Prunus Serotina (Wild Cherry) Bark/PEG-12 Dimethicone
En særlig blanding af nælde, padderok, korbendikt og kirsebær. Rig på mineraler. Giver ekstra styrke og glans.

 

"Vores mål har altid været at give frisører og forbruger de bedste produkter, og vi finder konstant nye måder at opnå det på."

— John Paul DeJoria (CO-FOUNDER)

 

Brøndkarse (Nasturtium officinale)
Brøndkarse indeholder jern, kalium, jod og en mængde forskellige vitaminer. Ekstraktet har en stimulerende effekt på blodtilførslen til hårsækkene og skaber fylde i håret.

Burrerod (Arctium lappa)
Ekstraktet fra roden er antiseptisk, og olien der udvindes fra bladene og roden, er fantastisk plejende.

Cetyl, Cetearyl (Udvindes bl.a. af kokos & vindruekerneolie)
Fedtalkoholder der findes i naturen ”vegetabilsk fedt”. Denne naturlige fedtsyre er godt for både hud og hår. Er oftest i hårkur eller balsam grundet de nærende og blødgørende egenskaber. Perfekt til et tørt og skadet hår.

Citrusfrugter
Citroner, appelsiner og lemon, såvel som brombær og hindbær - De naturlige frugtsyrer stabiliserer pH-værdien på huden (syrekappen) I nogle hårplejeprodukter virker frugtsyren naturlig afrensende og er ideel til en fedtet hovedbund.

Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil
En æterisk olie udvundet af appelsinskræl fra Citrus Aurantium Dulcis-træet. Er kendt for sine rensende egenskaber, og den kan bruges til at rense håret og fjerne snavs. Den har antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, der kan hjælpe med at beskytte håret mod miljøskader, og reducere betændelse og berolige huden.

Cocamide MIPA
Det er en amfoterisk overfladeaktivt stof, der er fremstillet ved at reagere kokosolie med diethanolamin. Skaber skum og hjælper med at rense og fjerne snavs fra huden og håret.

Cocamidopropyl Betaine
Cocamidopropyl Betaine er fremstillet af kokosnøddeolie og er en kombination af betain, der er en type aminosyre, og cocamidopropyl dimethylamin, som er en type amfoterisk overfladeaktivt stof. Det er kendt for sine rensende egenskaber og kan hjælpe med at fjerne snavs, olier og urenheder fra huden og håret.

Cocamidopropyl Hydroxysultaine
Mildt overfladeaktivt stof afledt af kokosolie. Har fortykkende og skumforstærkende egenskaber.

Cocos Nucifera (Coconut) Oil
Cocos Nucifera Coconut Oil er en vegetabilsk olie, der udvindes af kødet fra kokosnødden. Olien er rig på fedtsyrer. Fugtgivende ingrediens der hjælper med at blødgøre og beskytte mod tørhed.

Daucus Carota Sativa (Carrot) Extract
Gulerodsekstrakt - Siges at have en antioxidantvirkning. Fugtgivende egenskaber, der hjælper med at holde håret hydreret og blød.

Ferlinsyre
Plantebaseret antioxidanter, der hjælper med at beskytte håret.

Hamp
Hampefrøolie er fremstillet af koldpresset hampefrø og indeholder dermed hverken CBD eller THC som er kendt som rusmiddel. Hampefrøolie indeholder mange nærende, essentielle fedtsyrere herunder Omega 3 og Omega 6, som giver fugt, genopbygger og beskytter både håret og huden.

Havre (Avena Sativa Oat Peptide)
Hjælper med at fugte og beskytte håret ved at danne en beskyttende barriere rundt om hårstrået. Hjælper med at reparere skadet hår og efterlader det blødt og skinnede. Havrepeptid er en plantebaseret ekstrakt udvundet af havreproteiner, der hjælper med at styrke og pleje håret.

Hyaluronsyre 
Giver intens fugt og hjælper med at forebygge slitage på håret. Findes naturligt i huden og er kendt for sine fugtgivende egenskaber, da det kan holde op til 1.000 gange sin egen vægt i vand.

Hedychium Coronarium (White Ginger) Flower/Leaf/Stem Extract
Ekstrakt fremstillet af hvid ingefær. Har antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber og kan hjælpe med at beskytte huden mod skader forårsaget af frie radikaler og miljømæssige faktorer. Beroligere og fugter huden.

Helichrysum Italicum Extract (Karryplante)
Helichrysum Italicum Extract er en naturlig planteekstrakt, der er udvundet fra blomsterne af Helichrysum Italicum. Er rig på antioxidanter, som kan hjælpe med at beskytte huden og håret mod skader.

Hørfrøolie
Er ekstrem rig på omega-fedtsyrer. Hjælper til at nære og styrke håret.

Joboba Olie
En tyndtflydende voks der udvindes fra frøet i den stedsegrønne busk der vokser i Vestamerikas ørken, som indianerne har anvendt i århundreder. Jojoba olie indeholder mineraler, A og E vitamin, som trænger ind i håret og binder fugten. Kan også hjælpe med at reducere rødme, irritation og betændelse i huden, og det kan have en beroligende og helende effekt på beskadiget hud.

Kamille (Anthemis Nobilis Flower Extract)
Olien udvindes af blomsten. Kamille har en fedtregulerende og bakteriehæmmende effekt og intensiverer glansen i håret

KerActive (JPMS formula)
KerActive er en avanceret udvikling inden for aktiveret keratin, som gør at de særlige keratin-molekyler lægger sig om håret og giver det glansfuld pleje og et silkeglat ydre. KerActive protein blend - Beskytter og reparerer. Tilfører fugt og næringsstoffer. KerActive trænger ind i håret for at genopbygge, mens saflor oleosomes tilfører fugt og forsegler håret.

Kokos
Kokosolie er meget plejende, rig på vitaminer i B-gruppen, jern og zink, og dermed ideelt til tørt, naturkrøllet eller permanentet hår.

Lavendel
Duften fra disse æteriske olier virker helende og beroligende. Har antiseptisk effekt og er talg- regulerende. Produkter som er beriget med Lavendel egner sig i særlig grad til velvære, og til et krøllet hår. Har fugtgivende egenskaber.

Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate er et naturligt og bæredygtigt ingrediens, der anvendes som et alternativt konserveringsmiddel. Kommer fra radiser fermenteret med Leuconostoc kimchii, en mælkesyrebakterie, der er blevet brugt til at lave traditionel koreansk ret, kimchi. Under fermenteringsprocessen udskilles et peptid fra bakterierne, som har betydelige antimikrobielle egenskaber.

Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil
Vegetabilsk olie, der er udvundet af hørfrø. Det er en rig kilde til omega-3-fedtsyrer, antioxidanter og andre næringsstoffer. På grund af dets høje indhold af omega-3-fedtsyrer og antioxidanter kan Linseed Seed Oil hjælpe med at beskytte huden og håret mod skader forårsaget af frie radikaler og miljømæssige faktorer såsom forurening og UV-stråler. Styrker og beskytter håret, giver glans og blødhed.

Mandel
Er en nøddeolie som udvindes fra tørrede kerner i mandeltræet. Denne letvægtsolie er kendt for at indeholde store mængder af oliesyre og linolsyre. Indeholder omega 6 fedtsyrer, fosfolipider og E vitamin som hjælper med at pleje og styrke håret samt tilfører glans.

MarulaOil (Sclerocarya birrea)
Marula olie kommer fra frugten af Marula træet. Marula olie er fuld af kraftfulde antioxidanter og genopbyggende oliebaserede syrer der tilfører øjeblikkeligt fugt, kontrol og blødhed til håret.

Montmorillonite (Grøn fransk ler)
Montmorillonite er en type af mineral. Det er en blød, porøs og absorberende ler, der er dannet af vulkansk aske og er opkaldt efter en kommune i Frankrig, hvor den først blev fundet. Montmorillonitler er kendt for deres evne til at absorbere og frigive vand og andre stoffer. Ingrediens der oftes anvendes i ansigtsmasker og andre produkter.

Monoi Olie (Gardenia Taitensis)
En skønheds ingrediens som har været kendt i århundrede, som kun produceres i Tahiti, Fransk polynesien. Monoi olien er lavet ved at blødgøre kronbladene fra Tahitian gardenia (kendt som tiarablomsten) i en ren jomfru kokosolie. Blomsterne bliver omhyggeligt håndplukket før de åbnes, for at sikre kvaliteten af olien. Monoi er en tropisk delikat duftende naturlig olie fyldt med E vitamin som beroliger, tæmmer og kontrollerer kruset og uregerligt hår.

Morgenfrue/Mælkebøtte/Calendula
Man har brugt morgenfrue i kosmetik lige siden middelalderen. De kraftige gule og orangefarvede blomster har et rigt indhold af Carotinoid, som er beslægtet med vitamin A. Endvidere opnås der forøget volumen i håret.

Oliven
Hjælper med at vedligeholde håret sundhed og beskytter mod skader. Plejer og fugter håret, så håret fremstår sundt og smukt. Har en smørende og plejende effekt på håret med masser af oliesyre, squalane og phytosteroler.

Orbignya Oleifera Seed Oil
Babassuolie er en vegetabilsk olie, der udvindes fra frøene af babassu-palmen. Olien er rig på fedtsyrer og har gode egenskaber som fugtgivende og blødgørende. Babassuolie hjælper også med at reducere krus og give håret glans.

Pebermynte
Ekstraktet udvindes af mynte og kaldes også mentol. Har en antiseptisk, blodstimulerende og forfriskende effekt på hud og hår.

Pequi Olie
En Braziliansk mirakel olie, rig på E vitamin og lipider som er to af de vigtigste ingredienser til at opnå sundt hår. Det hjælper bl.a. til at genoprette glansen i håret.

Rooibos te (Aspalathus Linearis Leaf Extrac)
Planteekstrakt fra rooibos-teblade. Rooibos er kendt for at have antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber. Rooibos-ekstrakt har beroligende og fugtgivende egenskaber. 

Rosa Moschata Seed Oil
Rosa moschata seed oil, også kendt som hybenkerneolie (planteolie) der udvindes af frøene fra hybenrosen. Olien er kendt for sin evne til at fugte og nære huden, rig på antioxidanter, essentielle fedtsyrer og vitaminer. Rosa moschata seed oil har også vist sig at have antiinflammatoriske egenskaber og kan derfor være gavnlig for personer med tør, følsom eller irriteret hud.

Rosmarin (Rosmarinus officinalis)
Udover den forfriskende duft er rosmarin blodstimulerende, antibakteriel og meget glansgivende.

Sel Marin Maris Sal (Sea Salt)
Det er en naturlig havsalt. Indeholder en blanding af mineraler, såsom magnesium, calcium og kalium. Saltet siges at have en rensende og eksfolierende virkning på huden og hovedbunden og kan give volumen og tekstur til håret. Har fugtgivende egenskaber og hjælper med at forhindre skæl og kløe i hovedbunden.

Sheasmør (Butyrospermum Parkii)
Sheasmør er blevet brugt som kosmetisk ingrediens i århundreder. Har en høj koncentration af vitaminer og fedtsyrer – Virker beroligende og har fugtgivende effekt. Absorberes hurtigt i håret. Genskaber lipider og tilfører fugt. Gør håret betydeligt mere modstandsdygtigt over for slitage.

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
Er et vaskeaktivt overflade stof. Kan bl.a udvindes af kokos. Navnet kan være misvisende, men natrium C14-16 olefinsulfonat er ikke et sulfat. I et sulfonat er svovl direkte bundet til et carbonatom, hvor et sulfat er bundet direkte til carbonkæden via et oxygenatom. Fjerner snavs og ophobninger fra hår og hovedbund.

Sodium Cocoamphoacetate
Skånsomt rensemiddel afledt af kokos. Det fungerer som et rensemiddel. Yders mild med plejende egenskaber. (amphoteric structure - betyder, at dets hoved indeholder både en positivt og en negativt ladet del)

Sodium Cocoyl Isethionate
Mild overfladeaktivt stof baseret på fedtsyrer fra kokosolie. Fjerner effektivt snavs og overskydende fedt fra huden og håret. Fugtgivende egenskaber. Efterlader huden og håret blødt og glat.

Solsikke (Betylene Glocol/Helianthus Annus Seed Extract)
Solsikken udsætter bevidst sig selv for solens UV-stråler, end nogen anden art. Solsikkeekstrakten giver naturlig solbeskyttelse. Virker farvebevarende og forlænger hårfarvens holdbarhed.

Tea Tree (Melaleuca alternifolia)
Tea tree (Melaleuca alternifolia) er en plante, der er hjemmehørende i Australien. Planten er blevet brugt af aboriginerne i Australien i århundreder for dens medicinske egenskaber, og i dag er den kendt over hele verden for sine antimikrobielle egenskaber. Traditionelt er te-træets blade blevet dampdestilleret for at udtrække olien, som er kendt for dens antimikrobielle egenskaber. Olien bruges i dag i mange af Paul Mitchell's produkter, herunder shampoo, balsam, stylingsprodukter, sæbe og cremer på grund af dens evne til at hjælpe med at bekæmpe bakterier og andre mikroorganismer. Tea Tree oil anses for at være en af de mest alsidige og effektive æteriske olier, der findes, og dens anvendelsesmuligheder spænder fra behandling af hudproblemer som acne og eksem til lindring af muskelsmerter og forkølelsessymptomer.

Tocopherol
Tocopherol er en type vitamin E, som er en antioxidant. Tocopherol findes naturligt i en række fødevarer, herunder grønne bladgrøntsager, nødder og frø. Tocopherol kan hjælpe med at bevare fugt i håret og forbedre hårets elasticitet, reducere tørhed og kløe i hovedbunden, og dermed fremme sund hårvækst.

Trametes Versicolor 
Er udvundet af en svamp, der findes i skove over hele verden. Det menes at have flere sundhedsmæssige fordele, herunder styrkelse af immunsystemet, antioxidantegenskaber og antiinflammatoriske egenskaber.

Triticum Vulgare
Hvedeekstrakt. Har fugtgivende egenskaber, der kan hjælpe med at gøre håret blødere og mere glansfuldt. Hjælper med at balancere hårets naturlige fugtbalance og elasticitet.

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil
Vegetabilsk olie udvundet fra frøene i vindruer. Olien er rig på antioxidanter og fedtsyrer, der har en fugtgivende og beskyttende effekt på håret. Kan hjælpe med at forhindre fugttab og give håret glans og styrke.

Copyright © 2023 Paul Mitchell Danmark Shop